Deze projecten wil Cappella ad Fluvium in de komende tijd gaan realiseren. Het is al mogelijk concerten voor deze projecten te boeken. Ook kun je je als zanger al aanmelden voor een auditie

Najaar 2017 - voorjaar 2018: LUX

In de periode tussen Kerst en Pasen zijn de dagen kort. De langste nacht is weliswaar achter de rug, maar de dag heeft nog moeite om ons bestaan weer voluit in het licht te plaatsen. Reden voor Cappella ad Fluvium om het licht op te zoeken en in al haar facetten en toonaarden te bezingen. Licht kan nieuw zijn, verwachtingen scheppen en hoop geven. Licht kan ook verduisterd worden. Dat roept verlangens op naar verlichting van het bestaan, of, meer nog, naar uitzicht op het eeuwige licht.

Componisten van alle tijden zijn geïnspireerd door het licht, zowel vanuit een religieus besef als vanuit wereldlijke ervaringen. Oud, romantisch, modern: LUX is van alle tijden en van alle stijlen.

Dit nieuwe programma van Cappella ad Fluvium bestaat uit prachtige muziek van Engelse componisten. Geestelijke en wereldlijke teksten wisselen elkaar af. Het programma is een combinatie van oude en hedendaagse muziek (zie hieronder). Delen van het programma kunnen wellicht in kleinere bezetting worden gezongen. En we houden de mogelijkheid open om een solistisch instrument (hobo, saxofoon) of continuo te betrekken bij de uitwerking.

 

Voor dit project, onder leiding van Peter Paul van Beekum, zoeken we 6 personen per stemgroep. Klik hier voor meer informatie.

 

De repetities starten in november. De data:

- 5, 12 en 19 november; 3 en 10 december; 7, 14, 21 en 28 januari ; 4, 18 en 25 februari.

- Generale op 1 maart 2018

Alle bovengenoemde repetities zijn van 19.30-22.00 u (14 januari vanaf 15.00 u)

- Concerten op 3 maart (avond) en 4 maart (middag) 2018.

 

Deelnamekosten bedragen € 130.

titel

componist

I thank you God for most this amazing day

Eric Whitacre

O nata lux

Thomas Tallis

Lux Aurumque

Edward Esch & Eric Whitacre

Dum Transisset Sabbatum

John Taverner, Bible - New Testament & Traditional

Media vita in morte sumus

John Sheppard

Rest

Ralph Vaughan Williams

Three Motets Op. 38: 1. Justorum animae (Wisdom 3)

Charles Villiers Stanford

Three Motets Op. 38: 3. Beati quorum via (Psalm 119:1)

Charles Villiers Stanford

Christe qui lux es et dies (IV)

Robert White

Te Lucis Ante Terminum, Festal

Thomas Tallis

Sleep

Eric Whitacre