Welkom bij Cappella ad Fluvium!

Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor gevorderde amateurzangers en trekt door zijn bijzondere kwaliteiten en muziekkeuze deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor wordt geleid door Peter-Paul van Beekum, en heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Regelmatig wordt oude en hedendaagse muziek gecombineerd, maar altijd rond een bijzonder thema, in een originele setting of met relatief onbekende werken die wonderschoon blijken te zijn. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen.

Huidig project: Russische grootmeesters
Een waaier aan muziekstukken in de Russisch-Orthodoxe traditie: ziedaar het nieuwe programma van projectkoor Cappella ad Fluvium en het Nijmeegs Blazers Ensemble. In het project ‘Russische Grootmeesters’, dat wordt voorbereid en uitgevoerd in de periode mei - oktober 2019, vertolken we muziek van topcomponisten die de Russisch-Orthodoxe tradities hebben verwerkt in hun composities. Zij combineren elementen van voorbije eeuwen met een vernieuwende kijk op orthodoxe kerkmuziek. Daarmee hebben deze ontroerende werken een geheel eigen plaats in de traditie van de vrijwel onveranderlijke kerkmuziek. Op het programma staan werken van Stravinsky, Tsjaikovski, Rachmaninov en Schnittke. Hier lees je er meer over.

Repetities
Er wordt gerepeteerd op zondagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Repetitieplek is de goed klinkende én goed bereikbare Vrijzinnigen Kerk aan de Dr. Fabiusstraat in Velp.
Ben je een goede (koor)zanger en heb je belangstelling om mee te doen? Je bent welkom om een repetitie bij te wonen. Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij het verwerken van je persoonsgegevens volgen wij ons Privacyreglement.