Welkom bij Cappella ad Fluvium!

Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor gevorderde amateurzangers en trekt door zijn bijzondere kwaliteiten en muziekkeuze deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor wordt geleid door Peter-Paul van Beekum, en heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Regelmatig wordt oude en hedendaagse muziek gecombineerd, maar altijd rond een bijzonder thema, in een originele setting of met relatief onbekende werken die wonderschoon blijken te zijn. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen.

Huidig project
Van december 2018 tot maart 2019 werken we aan een programma met juweeltjes uit de Engelse anthem-traditie vanaf de 16e eeuw tot nu. Anthems zijn composities in de Engelse kerkmuziek voor koor, met of zonder solopartijen, a cappella of met instrumentale begeleiding. Het programma omvat werken van o.a. Orlando Gibbons, Thomas Tallis, Robert Parsons en Thomas Thomkins en Henry Purcell. Van Edward Bairstow, John Ireland, Edgar Bainton en John Sanders zullen we werken voor koor en orgel ten gehore brengen. Ook komen a cappella werken uit de periode van eind 19e eeuw tot de huidige tijd aan bod van componisten als Hubert Parry, William Walton en de hedendaagse Paul Mealor.  Hier lees je er meer over. De concerten van dit project vinden plaats in maart 2019.

Repetities
Er wordt gerepeteerd op zondagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Repetitieplek is de goed klinkende én goed bereikbare Vrijzinnigen Kerk aan de Dr. Fabiusstraat in Velp.
Ben je een goede (koor)zanger en heb je belangstelling om mee te doen? Je bent welkom om een repetitie bij te wonen. Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij het verwerken van je persoonsgegevens volgen wij ons Privacyreglement.